غرام
(( كبار الشخصيات ))
عدد المساهمات : 331 السٌّمعَة الشخصيه للعضو : 0 المزاج : عال لعال
| موضوع: طريقة عمل ارز الاوزي الإثنين نوفمبر 09, 2009 3:54 pm | |
| بسم الله الرحمن الرحيم
اليك الطريقة
اولا المقادير :
1/2 كيلو بازيلاء
1 حبة جزر مقطعة مكعبات
2 كوب ارز بسمتي او اي ارز حبة طويلة
1/2 كيلو لحمة مفرومة
بصلة
زيت نباتي
ملح و بهارات
مرقة الدجاج
الطريقة
نقوم بوضع البازيلاء بوعاء كي تسلق جيدا و يكون معاها الجزر
نقوم بفرم البصلة و نقوم بتحريكها بالزيت بإناء اخر و من ثم نضيف اللحم المفروم
نستمر بالتحريك حتى ينضج اللحم المفروم بالاناء الثاني , و ننتظر ايضا ان تنضج البازيلاء و الجزر بالاناء الاول
بعد ان تنضج البازيلا نقوم بتصفيتها من الماء و نضيفها على اللحم المفروم و نقوم بالتقليب مع اضافة الملح و البهارات حسب الطلب
بعد ذللك نقوم بوضع الارز بالطنجرة و نقلبه جيدا بالزيت النباتي حتي يكون ( مفلفل ) يعني مش ماسك ببعضه. و نقوم باضافة 1/3 الخليط " البازلاء والجزر واللحم المفروم " المعد مسبقا فوق الارز.
بعد ذلك نضيف الماء للارز لكل كوب ارز بسمتي 2 كوبمرقة الدجاج او ماء عادي
و ننتظر حتة ينضج الارز.
التقديم :
بنجيب زبدية او صحن مجور و بنحط فيه كمية من خلطة اللحمة و البازيلاء , و بعدين بنحط فوقهم الرز و بنضغط على الرز من شان يمسك شوية .
بعدين بنقلبهم بصحن تاني و بيتقدم معاها سلطة او لبن حسب الرغبة.
و صحتين و هناء | |
|
ملك الراب
¤° مشرف كوول °¤<
عدد المساهمات : 620 السٌّمعَة الشخصيه للعضو : 10 المزاج : كل يوم شكل هههه اشي غريب والله
| موضوع: رد: طريقة عمل ارز الاوزي السبت مارس 13, 2010 2:21 pm | |
| | |
|
الامبراطور
(( المراقب العام ))
عدد المساهمات : 595 السٌّمعَة الشخصيه للعضو : 16 المزاج : رايق
| موضوع: رد: طريقة عمل ارز الاوزي الأحد مارس 14, 2010 12:38 pm | |
| مشكووووووووووووووووره أختي تقبلي مروري | |
|